Cell9 – The Devils Feast

Egen utgivning (2016)

Cell9 – The Devils Feast

Det bästa med Cell9:s nya blytunga skiva är inledningen till spåret ”Under my skin” där Torbjörn Weinesjö leker sig fram med en entusiasm som ingen tycks kunna stoppa. Trion som nu etablerar sig bland de tuffa killarna i genren gör allt vad de kan för att höras och synas.

Cell9, blott tre musiker, låter bitvis som ett helt regemente på frammarsch. Bröderna Weinesjö har under många år dundrat på med sin tunga gitarrbaserade metal och nu har man dessutom kopplat på basisten Niklas Wilhelmsson som med sina djupa källartoner matchar kollegerna på ett alldeles utmärkt sätt. ”The devils feast”, som släpps endast digitalt, har redan fått bra genomslag i allehanda sociala forum. Men, de inledande sju spåren tycks ha fastnat lite i bandets favorittonart. Kan det vara h-moll? Rätt eller fel men lite mer fantasi skulle göra susen. Variation behövs så lyssnaren inte tror det är samma låt som snurrar i över tjugo minuter.

Hur som helst, bra tryck och viktiga texter som kommer ge mersmak till oss musikaliska allätare och till framtida fans. Cell9:s missionsresa kommer med tiden att utvecklas vidare på ett utmärkt sätt efter att diverse barnsjukdomar försvunnit. Premiärskivan är en intressant start.

/Peter Stolpestad (publicerad i Dagen 20161101)

Publicerad i kategorin: Recensioner 2016