Diverse artister – Oändlig och för evigt

Davidmedia (2015)

Diverse artister – Oändlig och för evigt

”Oändlig och för evigt” är en viktig skiva. Mitt i höstmörkret så fylls kropp och själ med läkande toner. Ibland går det inflation i lovsångsplattor men årets samling från David Media är mycket välbehövlig. Det inledande spåret ”Vi tror” sätter an den rätta tonen liksom Bo och Elsa Järpehags magnifika ”När jag har dig Jesus”.

”Oändlig och för evigt” är ytterligare en del i serien Davids Hjärta och innehåller en blandning av nydokumenterade sånger varvat med tidigare utgivet material. Några spår är inspelade live från konferenserna Frizon och New Wine.

Det är en konst att sätta ihop ett vackert lapptäcke med sånger av och med olika musiker. David Media brukar ha förmåga att skapa skivor med god harmoni och även denna gång ser vi ett gott resultat. Lovsånger måste beröra och om de framförs av Elin Sydhage, Bo Järpehag och Oskar Lindwall så får själen den ro som nu behövs.

Désirée Gren har en ljuvlig röst som passar perfekt i Arvid Petterssons sång ”Jag vill tillbe Dig min Herre”, en sång som står på repeat här hemma just nu. AnnaMaria Bergqvists ”Lovsjunger ditt namn” har en angelägen text i en orolig tid: ”Underbar i råd, en evig fader. Du är väldig Gud, en fridens furste”.

/Peter Stolpestad (publicerad i Dagen 20151222)

Publicerad i kategorin: Recensioner 2015