Erik Augustsson – Vågor från himlen

Talking music (2017)

Erik Augustsson – Vågor från himlen

Erik Augustsson är en ny bekantskap som skapar skön pop. Bra röst, gott sväng nya och fräcka idéer. Tio egna låtar att bara digga, dansa till eller kanske våga använda innanför kyrkans väggar. Jag får lite feeling av 80-talets glada ljudbild. Bra syntprogrammeringar till enkla avskalade trumloopar som förgylls av Augustssons härliga soulröst.

Erik Augustsson inledde sin musikaliska resa i Gamleby där han som många andra var lovsångare. Till skillnad från andra så valde Augustsson ett elektroniskt uttryck med hjälp av sina syntar. På skivan ”Vågor från himlen” hörs det tydligt att kärleken till ett mekaniskt och dataspelsaktigt ideal finns, som i låten ”Upp med händerna” där det programmerade och sterila på ett finurligt sätt skapar liv. Höjdarlåtar är också ”Vi är övervinnare”, poplåten ”Kärleken är en person” och den något mer smäktande ”Vågor från himlen”.

Erik Augustsson är helt klart en röst att räkna med som sannerligen vågar hitta nya vägar på ett fräscht sätt. Om jag har förstått rätt gör Augustsson det mesta på skivan, inte bara lirar, sjunger och programmerar utan också producerar, mastrar och gör konvolutet. Vilka härliga talanger det finns!

/Peter Stolpestad (publicerad i Dagen 20180123)

Publicerad i kategorin: Recensioner 2018