Isabella Lundgren – Somehow life got in the way

Naxos (2015)

Isabella Lundgren – Somehow life got in the way

Värmländskan Isabella Lundgren är en av landets just nu fräckaste jazzvokalister. ”Somehow life got in the way” är en storslagen produktion där Lundgrens känsla för tajming och grym tonkänsla genomsyrar.

Isabella Lundgren flyttade som 18-åring till New York där hon etablerade sig i storstadens musikliv. 2012 släppte hon det kritikerrosade albumet ”It had to be you”. På ”Somehow life got in the way” så blir vi bekanta med tonkonstnären Mats Hålling som arrangerar magnifikt för skivans spännande sättning där Isabella Lundgren får lysa likt en klar julstjärna uppbackad av Carl Bagge Trio och Nordiska Kammarorkestern. En av gästsolisterna är Peter Asplund som också är producent.

Isabella Lundgren har intagit den tuffa jazzvärlden med buller och bång och har med full övertygelse mottagit bland annat Louis Armstrong-stipendiet. På den här skivan så levererar Isabella Lundgren fantastiska orginalkompositioner med smak av både jazz och blues. Skivan inleds dramatiskt med ett orkesterförspel kallad ”Procession” och därefter tar Isabella Lundgren oss med på en spännande musikalisk resa. För ett tag undrar jag om vi är i New York eller kvar här i det Sverige. Vi är med denna skiva på båda ställena.

/Peter Stolpestad (publicerad 20150113)

Publicerad i kategorin: Recensioner 2015