Josefina Gniste – Möt oss här

Davidmedia (2016)

Josefina Gniste – Möt oss här

Josefina Gniste är en av pingströrelsens mest spännande sångerskor. Gniste har bred erfarenhet av rörelsens gemensamma event, som MÖT i Göteborg och Nyhemsveckan. Voilà, här är nu hennes första skiva och den kommer sannolikt att få ljuda på många platser.

Sånger som tar tag och skapar eftertanke är de egna kompositionerna, som till exempel ”Din trofasthet” och ”O kom låt oss tillbedja”. Extra trevligt också att få höra musik av Linn Mårdstam och Samuel Hector, bägge just nu viktiga spelare i Pingsts kreativa musikliv. I ”Möt oss här” medverkar en rad spännande musikanter som gemensamt ger oss längtan att sjunga med och ta del. Josefina Gniste, ursprungligen från Uddevalla är till vardags musikpastor i Pingstkyrkan Trollhättan.

Gnistes passion att skapa musik med fokus på tillbedjan når verkligen fram till lyssnaren och jag är övertygad om att hennes sånger kommer användas flitigt framöver. Gnistes härliga kristallröst och hennes seriösa och ödmjuka framtoning vinner i längden och ger ny inspiration till många framtida musiker.

Premiärskivan har fått stor uppmärksamhet på nätet, är någon förvånad? Gnistes album är inspelad i bönhuset i Ö-vik, bara det! En självklar sommarpresent.

/Peter Stolpestad (publicerad i Dagen 20160621)

Publicerad i kategorin: Recensioner 2016