Lutherska Missionskyrkans Kör – Omsluten

Naxos (2017)

Lutherska Missionskyrkans Kör – Omsluten

Lutherska Missionskyrkans kör har genom åren dokumenterat många av sina sånger, flertalet är komponerade av radarparet Johanna och Sven Fridolfsson, körens outtröttliga ledare. ”Omsluten” är körens elfte skiva och innehåller en rad stillsamt behagliga sånger. Kören har sin hemmahamn i Göteborg och är en församlingskör med koppling till EFS där man verkat i över tjugo år. Sven Fridolfsson, till vardags saxofonist, har en god förmåga att arrangera för kör och instrumentalister. På denna skiva medverkar en väl avvägd ensemble där Fridolfsson också bitvis glänser med sitt smakfulla saxofonspel. ”O sällhet stor”, ”Vilken vän vi har i Jesus” och ”Oändlig nåd” är några exempel på klassiker som här får en ny kostym.
Svensk körsång får ofta god uppmärksamhet och många av våra kyrkor är flitiga bärare av det viktiga körarvet som funnits i generationer.
”Omsluten” är ytterligare en i raden av välproducerade körskivor. Kyrkligheten ska vara stolt över att det finns engagerade körer som tar ansvar för sin sak. Johanna och Sven Fridolfsson är goda föregångare som inspirerar fler till att komponera, arrangera och entusiasmera.

/Peter Stolpestad (publicerad 20170915)

Publicerad i kategorin: Recensioner 2017