Magnus Johansson, Arvid Svenungsson – Änglavingar

MTR (2016)

Magnus Johansson, Arvid Svenungsson – Änglavingar

Trumpetaren Magnus Johansson och pianisten Arvid Svenungsson har båda en stark kärlek till våra tidlösa sånger och psalmer. Sånger som ”O store Gud”, ”Tryggare kan ingen vara” och även Händels ”Dagen är nära” får nya kläder på denna behagligt smöriga skiva.
Duon har plockat med sig kören ”Katarina pop” och en rad goda musikanter. Svenungsson har orkest­rerat materialet för en smakfullt sammansatt ensemble där trumpetaren Johansson glänser på toppen med sin mustiga ton. Magnus Johansson har bakgrund bland annat i Betlehemskyrkans Musikkår och är i dag en flitigt arbetande musiker som syns och hörs på många platser. Pianisten Arvid Svenungsson leder kören Katarina Pop från Katarina Församling där han också jobbar som musiker. Våra traditionella välkända melodier är ett viktigt folkligt arv som måste vårdas, bevaras och gärna moderniseras. ”Änglavingar” är en mycket god dokumentation i denna lättillgängliga genre. På skivan med­verkar dessutom en stråkensemble, orgel, valthorn, bas och slagverk.
Allt är mycket väl avvägt och delikat framfört. Det är glädjande att våra etablerade musikanter tar ett viktigt ansvar för våra välkända psalmer. Johansson och Svenungsson håller hög klass.

/Peter Stolpestad (publicerad i Dagen 20161206)

Publicerad i kategorin: Recensioner 2016