Michael Johnson – På andra sidan av en storm

Studio Edith Records (2014)

Michael Johnson – På andra sidan av en storm

Michael Johnson är inte bara en svensk frikyrkas svärmorsdröm utan också en exemplarisk låtskrivare och sångare. Trubadur, poet, musikant och producent, ett kärt barn med många namn. Med hjälp av flera album har Johnson etablerat sig på den folkmusikaliska frikyrkohimlen där han är omtalad och gillad trots hård konkurrens. ”På andra sidan av en storm” ger oss elva poplåtar med egen karaktär.

Johnsons låtar har genom åren utvecklats och årets platta borde kunna lyftas in i vilken radiokanal som helst. Michael Johnson, ursprungligen från Virserum har i dag sin hemmahamn i Sävedalens Missionskyrka som musiker och ger oss ett glatt och somrigt tilltal. Paul Biktor Börjesson gör en god producentinsats. Skivan andas självsäkerhet och allmän väldoft. “Här kommer sångerna” tillhör en av favoriterna liksom den mer ruffiga “Allt för den första gången”. Therese Börjesson får en extra blomma för sin härliga röst i den spännande “Älska som du”, en låt med asiatiska vibbar där jag gärna önskat mer av Thereses magiska röst.

Michael Johnson är en mycket god sångare som har ett känslosamt och tydligt tilltal och hans låtar ger oss mer än bara lättsam radiounderhållning, de ger oss tröst och eftertanke.

/Peter Stolpestad (publicerad i Dagen 20140701)

Publicerad i kategorin: Recensioner 2014