Nymusikipingst – Bara Jesus

Pingst (2015)

Nymusikipingst – Bara Jesus

Över trehundra bidrag ville vara med och visa var musikskåpet i Pingst ska stå. ”Bara Jesus” innehåller tretton sånger skrivna av en rad engagerade musiker. Många förknippar pingströrelsen med ett enormt kreativt musikaliskt arv. De stora musikerpionjärernas insatser som med sitt outtröttliga engagemang präglat frikyrkan genom 1900-talet klingar fortfarande, om än något svagare för varje år. Syftet med skivan är att få fram nya sånger. Initiativet signeras maestro Samuel Hector, konsulent och musikpastor i Filadelfia Stockholm.

Bästa låten är tveklöst ”Tänker aldrig glömma”, av och med Erik Klintenberg och Gustaf Byström. Den sången vi kommer älska att sjunga med i är ”Vid foten av ditt kors”, skriven av Wilhelm Svensson, Sarah Lundbäck Bell och Linda Sandgren. Underbar sång här av Josefina Gniste och Samuel Hector. Extra stjärna också till Sanna Välipakka och Björn Truedsson för fin sång i “Låt elden brinna”!

Jag hoppas på en snar uppföljare, där del två lyfter fram jazzmusikerna, heavymetalbanden och alla instrumentalister. Frikyrkan har fantastiskt många olika sorters kreatörer och projektet ”Nymusikipingst” har påbörjat en viktig resa som i nästa steg förhoppningsvis vågar ta ut svängarna.

/Peter Stolpestad (publicerad i Dagen 20150519)

 

 

 

Publicerad i kategorin: Recensioner 2015