Ola Hedén – Sånger till Gud

Liv Produktion (2016)

Ola Hedén – Sånger till Gud

”Sånger till Gud” innehåller ett unikt sound track vare Ola Hedéns och Christoffer Wallins välsorterade verktygslåda. Genomarbetat, proffsigt och fräscht. Genomarbetat med hjälp av musikernas seriositet. Proffsigt i minsta detalj vilket hörs i varje ton. Fräscht tack vare att hela produktionen tänker nytt. Det är bara att gratulera.

Ola Hedén är till vardags verksam som musiker och musikproducent. Hedéns breda musikaliska skolning med fokus på jazz och improvisation genom­syrar skivans alla spår och samarbetet med den trogne parhästen Wallin skapar fantastiska klanger. På ”Sånger till Gud” spelar herrarna Hedén och Wallin de flesta instrument själva och när det behövs karaktär av distad gitarr på ett spår så mixar man ihop nio (!) barytonsaxofoner och vips är målet nått. Så jobbar proffs!

Skivan inleds med en tonsatt syndabekännelse, ”Gud var mig nådig” och innehåller också en egen version av Herrens bön, ”Ditt är riket”. Övriga medverkande är Anton Hermansson, Richard Bergner, Ola Nordqvist och Per Fastrup. Några låtar är stillsamma med eftertanke, andra svänger det om, även i sjutakt. Till allt får vi texter med substans och fina konstverk av Mikaela Ohlsson. Föredömligt!

/Peter Stolpestad (publicerad i Dagen 20161227)

Publicerad i kategorin: Recensioner 2016