Ole Börud – Stepping Up

OBM (2014)

Ole Börud – Stepping Up

Norge drar ifrån. I musikspåret har de legat steget före Sverige en god tid och i skidspåret kommer de sannerligen ta många medaljer.

Ole Börud, den moderna blandningen av Donald Fagen, Stevie Wonder och ibland också Level 42 har en magnifik förmåga att skapa välmående. Mycket beror givetvis på de norska musiktalangerna som ingår i Böruds stall. Dalen, Mangen, Antonsen, Halvorsen och Skatrud är alla namn värda att lägga på minnet.

Det svänger så lusekoftorna flyger all världens väg, speciellt i låtar som ”Maybe” och ”Uptown Citizen”. Böruds popiga stämma blandar sig bra med det motown-liknande ensemblespelet. Musikanteri på hög nordisk nivå. Alla vill dansa, alla blir glada.

Ole Börud har fingertoppskänsla för soul sedan nappflaskan och har levt i musiken dagligen. ”Stepping up” är en mer mogen uppföljare till det tidigare albumet ”Keep movin” som togs emot med dunder och brak. Då hamnade Börud med all tydlighet på den nordiska musikhistoriekartan över jazz- och funkartister.

Ole Börud är inte bara sångare utan sannerligen också god gitarrist. Stilrent. Smakfullt. Just nu väntar releaseturné och då kommer dessa norska guttar sätta spår i både Norge och Sverige. Var så säkra på det.

/Peter Stolpestad (publicerad i Dagen 20141125)

Publicerad i kategorin: Recensioner 2014