Olofsson, Aronsson, Boqvist – Skogsväldet

Egen utgivning (2016)

Olofsson, Aronsson, Boqvist – Skogsväldet

Vissa nya utgivningar vill man bara inte missa. ”Skogsväldet” består av en trio mycket goda jazzmusiker. Bandets ledare och gitarrist Viktor Olofsson säger att skivan kom till i ljuset av att han blev pappa. Samtidigt som detta hände så var också flyktingfrågan som hetast. Ordet hem blev ledordet när Olofsson komponerade musiken och han har sannerligen lyckats med att sätta ihop ett spännande och kreativt album. Jag kan inte annat än imponeras över herrarna Olofsson, Aronsson och Boqvist. Gitarr, kontrabas och trummor räcker gott och väl när man besitter hög teknisk förmåga.
Gitarristen Viktor Olofsson har ett skönt och behagligt sound som hörs på många skivor med kristna förtecken. De fjäderlätta delikata jazztonerna ger oss vissa likheter med giganter som Larry Carlton, George Benson och även Ulf Wakenius kan jag tycka. Musiker som skapar i stunden imponerar. Trion rör sig i ett landskap av sväng och teknisk briljans som attraherar men man står även för återhållsamhet och eftertanke.
När vi pratar kreativa musiker inom kyrkan så låt oss inte glömma dessa unika jazzmästare. De är få men de finns och levererar på en hög nivå. Jag är glad att jag inte missade denna förnämliga skiva som hittills bara släppts digitalt.

/Peter Stolpestad (publicerad i Dagen 20161115)

Publicerad i kategorin: Recensioner 2016