Olov Lövmo Trio – Wood Songs

kirkelig Kulturverksted (2014)

Olov Lövmo Trio – Wood Songs

Det bästa som finns är enkel, finurlig och fantasieggande musik. Olof Lövmo Trio är likt en mix av Erik Satie och Jan Johansson fast ändå något eget. Vemodigt, spännande och full av improvisation.

Olof Lövmo, bördig från Kalmar levererar rogivande psalmer och folktoner blandat med mer jazzuida och salsaliknande kompositioner tillsammans med Robin Draganic (bas) och Andrea Marcelli (trummor). Trion leker och skojar och trasslar in sig finurliga vändningar för att så småningom hitta tillbaka till ett stadigt nordiskt lugn.

Pianisten Lövmo, trions kapellmästare har skrivit det mesta av materialet. Skivan passar alldeles utmärkt att slå på i det svenska höstmörkret dels som en förstärkning av höstens intrång men också för att ge en inre längtan efter värme och vår.

Kirkelig Kulturverksted har många drivna musiker. Bolaget samlar kreativa kvalitetsmusiker, många med kyrklig koppling.

Kyrka och kvalité kan nå oanade höjder, precis som Olof Lövmos tolkningar av psalmer som exempelvis “Jag lyfter ögat mot himmelen”. Trion lyckas sannerligen tänja på gränserna vad gäller psalmskatten och kapellmästare Lövmo har en bländande teknik. Lövmos signum är smakfullhet och medryckande lekfullhet.

/Peter Stolpestad (publicerad i Dagen 20141028)

Publicerad i kategorin: Okategoriserade