Oslo Gospel Choir – I Go To The Rock

Tamu (2014)

Oslo Gospel Choir – I Go To The Rock

Oslo Gospel Choir växlar upp. Kören har burit den nordiska ledartröjan och gör så fortfarande. Många har önskat göra det Oslo Gospel gör. “I Go To The Rock” är en popig uppvisning där kören lyfter in gästsolister som Pearl Jozefzoon, David Warren Thomas och Calvin Bridges. Gillar man gospel med nyanser från 1980-talet så är detta en given platta.

Kapellmästare Tore W Aas lyckas gång på gång att få ihop en välsjungen och tight ensemble. Fina soloinsatser och ett samkört band gör denna skiva till en av årets höjdare. Oslo Gospel Choir har levererat i över tjugofem år. I dag ett sammansvetsat gäng och kören turnerar flitigt. Masetro Aas är inte bara en god ledare utan i allra högsta grad en låtskrivare och arrangör av högsta klass. Bästa låtarna är “I Go To The Rock” och “Glad To Be In The Service”.

Oslo Gospel Choir startade med en annons till provsjungning i Oslo 1988 då 300 intresserade sökte till de 32 lediga platserna. Körens spännande resa fortsätter. Den nya skivan innehåller traditionella låtar med körens egna särprägel. De egna solisterna Kine Ludvigsen Fossheim och Gro Myhren Vaernes måste nämnas.

/Peter Stolpestad (publicerad i Dagen 20150210)

 

Publicerad i kategorin: Recensioner 2015