Per Harling, vokalensemblen Uppslaget – Allt hör ihop

Ton Vis Produktion (2014)

Per Harling, vokalensemblen Uppslaget – Allt hör ihop

Per Harling är prästen som skrivit musik sedan 1964. Hans sånger finns väl utspridda över världen och ”Allt hör ihop” är en viktig milstolpe i Harlings fantastiska produktion. Kyrkans psalmer och sånger ”formar folkets teologi” enligt Harling. På denna skiva finns nitton sånger med god variation och alla med Per Harlings tonspråk. Harling har genom åren hunnit med att prestera en imponerande mängd musik, några finns i ”Den svenska psalmboken”.

”Allt hör ihop” är en skiva där kombinationen
av klassisk körsång och musik blandas på ett homogent sätt. Skivan andas lyrik och texter som ger eftertanke. Medverkar gör vokalensemblen Uppslaget med dirigenten Peter Melin samt en instrumentalensemble som själva står för arrangemangen. Per Harling har under de senaste åren tjänstgjort som präst i Lausanne och efter hemkomsten till Sverige så blev det dags att plocka
ut några av de 200 sånger han skrivit de senaste femton åren. Skivan är ett eget projekt som spelades in under en helg i Giresta Kyrka.

Per Harling var sexton år när han skrev sin första sång och nu har han dokumenterat en viktig del av sitt variationsrika hantverk. Enligt Harling själv är detta hans sista skiva. Hoppas inte.

/Peter Stolpestad (publicerad i Dagen 20150331)

Publicerad i kategorin: Recensioner 2015