Peter Johansson – I denna verklighet

PJMD (2015)

Peter Johansson – I denna verklighet

Peter Johansson, gitarrist och sångare ger oss en knippe sköna sommarsånger. Västkustpopens lättsmöriga mjukjazz gör sig påmind, inspirationen tycks vara hämtad från Kalifornien och mycket riktigt så har produktionen fått viss behandling av Bill Schnee, väletablerat namn i LA som gjort det mesta med de flesta. Johannes Häger står för produceringen och Johansson själv sjunger, spelar gura och har skrivit musiken.

Peter Johanssons texter vill berätta något och det är positivt med musikanter som inte klipper in vilka floskler som helst. Favoritlåten är “I denna verklighet” där Eleonor Ågeryd briljerar med stadig röst och den sången som skulle kunna hoppa in i vilken schlagerfestival som helst är “Fånga min dag”.

Det är glädjande att höra att musik med frikyrklig koppling fortfarande för vidare det viktiga arvet med fina blåsarrangemang. Johannes Häger, Johan Feurst och Hans Bertling står för de smakfulla och mogna arrangemangen, bravo!

Peter Johansson började med klarinett och saxofon för att senare svänga över på gitarr. I dag är Johansson en flitigt arbetande musiker och jag vill påstå att årets skiva är en modern återkoppling till 80-talet och det hoppfulla tilltalet som då fanns.

/Peter Stolpestad (publicerad i Dagen 20150630)

 

Publicerad i kategorin: Recensioner 2015