Robert Eriksson, Paul Biktor Börjesson – Vallfartssånger

Davidmedia (2014)

Robert Eriksson, Paul Biktor Börjesson – Vallfartssånger

Uttrycket känns igen. Eriksson och Börjesson spinner vidare på tonspråket från det tidigare albumet ”Pilgrimssånger”. Duon är på väg, ständigt i en färd mot en helig plats precis som i vallfärdandet. Sångerna är enkla och självklara att sjunga med i. ”Vallfartssånger” är ytterligare en gåva till kyrkor och kapell som önskar nya idéer i det gemensamma sjungandet.

Vi känner igen den mjuka sammansättningen av musiker, det vill säga blygsamt och sparsamt och med färger från både cello, dobro och munspel.

David Medias signum är att tillföra nya och gamla sånger till våra kyrkor vilket är viktigt och livgivande. Det hjälper nya kreativa idéer att få ta plats, kommande musikgeneration får inspiration i det så viktiga som att våga komponera. Vi som vill lyssna och sjunga med får ständigt nya möjligheter.

I den här utgivningen så tolkar Eriksson och Börjesson en rad spännande sånger, skrivna av bland annat Michael Gungor och Glenn Packiam. Sången jag helst lyssnar på är Börjessons ”Herre till vem skulle vi gå”.

Paul Biktor Börjesson, ursprungligen från Fotö, är musiker, låtskrivare och producent. Robert Eriksson är pastor i Sävedalens Missionskyrka. Duon fyller en mycket viktig roll i kyrkans lovsång.

/Peter Stolpestad (publicerad i Dagen 20141125)

Publicerad i kategorin: Recensioner 2014