Sandyhorse – Golden Moose Sessions

Egen utgivning (2015)

Sandyhorse – Golden Moose Sessions

Linn Mårdstam är sångerskan och låtskrivaren som under namnet Sandyhorse förflyttar oss till ett jazzhak i New York eller Chicago. ”Golden Moose Sessions” är en mycket trevlig överraskning, inte helt oväntad men efterlängtad.

Linn Mårdstam och den genomskicklige arrangören och bandledaren Daniel Vessby får fram ett imponerande samarbete. Duon skapar delikata arrangemang och lyssnaren vill dansa med, sjunga med och känna vårglädjen i kroppen. Daniel Vessby har under många år tagit goda initiativ i västra Sverige och hans fina crossovers har glädjeligen kommit till användning innanför kyrkans väggar.

Linn Mårdstam, till vardags kommunikatör presenterar här en knippe fantastiska låtar i hennes alldeles egna form. Idérikedomen är total och kommer att vinna i längden, tro mig, och den välkammade orkestern tar ut svängarna vilket skapar känsla av jamsession. Linn Mårdstam uttrycker ofta stolthet över svenska musiker, inte så konstigt när hon har förmånen att jobba med mycket goda kolleger. Mycket fint klaviaturspel av den gode Göran Bejstam.

Bästa låten heter “Give Romance a Chance”, fina pluspoäng för blåsarrangemangen. Inspelningen är gjord i Nilento studios, där brukar kreativiteten få ta plats.

/Peter Stolpestad (publicerad i Dagen 20150428)

Publicerad i kategorin: Recensioner 2015