Sarah Kelly – My Corner of Heaven

Sarah Kelly Music (2014)

Sarah Kelly – My Corner of Heaven

Sarah Kelly ger järnet från första stund och levererar. ”My corner of heaven” är precis som hennes tidigare album mycket personlig. I dag är Kelly aktiv som lovsångsledare i Woodlands Church Texas och har stora delar av USA och Europa som arbetsfält. Kelly med sitt fullspäckade schema gästar frekvent Sverige och hörs bland annat på Gullbranna och Frizon. Sarah Kelly har en vass Texasröst med en krydda av rock, country och viss mått av Motown.

På årets skiva har Kelly med sig ett rutinerat gäng musiker och hennes man Jonas ”Sweekman” Ekman är producent och delvis också pianist. Bästa låtarna är ”Another moment” med en viss koppling mot tidiga Thin Lizzy och “Turn this thing around” som har ett finfint sväng. Många av låtarna är Sarah Kellys egna kompositioner men på skivan finns också ett bländande arrangemang av ”Amazing grace”, där den svenske gitarristen Erik Mjörnell glänser. Härligt!

Sarah Kelly är inte bara en begåvad artist, hon har också ett varmt hjärta för att hjälpa andra och hon är ett unikt föredöme för många människor, inte minst unga musiker. Nämnas bör att två av Kellys tidigare album varit med i grammy– nominering för bästa rock– och gospelutgivning. Kan hända igen.

/Peter Stolpestad (publicerad i Dagen 20140904)

Publicerad i kategorin: Recensioner 2014