Terese Fredenwall, Stockholm Concert Orchestra – Du är unik

Fredenwall music (2014)

Terese Fredenwall, Stockholm Concert Orchestra – Du är unik

Musik för små barn är viktigt. Redan i tidiga år vet vi att enkla pedagogiska sånger sätter tydliga spår. Stockholm Concert Orchestra och Terese Fredenwall gjorde 2007 en skiva bestående av nio barnsånger med rysk text och nu ges skivan ut på svenska.

Många kyrkor samlar ofta barnen, mammor och pappor och de här sköna sångerna kan få betyda mycket i stunder då alla ska sjunga med. ”Hej hej”, ”Du är älskad” och ”Du är så vacker!” är några av de sköna låtarna som många små kommer lära sig. ”Du är unik” är inte bara en samling med enkla sånger skrivna av Carina Fredriksson, det är också en del i Centrumkyrkans i Sundbyberg beundransvärda projekt för att hjälpa barnhemsbarn i Vitryssland. Varje krona går oavkortat till detta viktiga projekt. En eloge till alla medverkande som gör en fin insats för de som behöver stöd i form av utbildning, översättningshjälp och pedagogiska hjälpmedel.

Musikern Johan Ahlin är en viktig kugge som arrangör, producent och dirigent och vi ger en extra blomma till Terese Fredenwall som med sin sköna sagoröst och inlevelse kommer smitta av sig på kommande sångfåglar. Musikprojekt av detta slag kommer att betyda mycket för många, lång tid framöver.

/Peter Stolpestad (publicerad i Dagen 20150210)

 

Publicerad i kategorin: Recensioner 2015