Therese Martinson – På alla sidor omsluten

Martinson Music (2017)

Therese Martinson – På alla sidor omsluten

Livet är skört, vackert och det pågår nu, skriver Therese Martinson i texten om sin efterlängtade skiva ”På alla sidor omsluten”. Materialet är egenkomponerat och ger en känsla av närhet, förtröstan och hopp. Skivan innehåller tio personliga sånger från livets upp- och nedgångar till enkel och behaglig musik.

Therese Martinson är till vardags musiklärare och sångpedagog i Göteborg och är en aktiv och viktig kraft i Öckerös Missionsförsamling Nimbus. ”The boys are doing fine” handlar om vännen som förlorat sin livskamrat, ”My father’s embrace” är en hyllning till föräldrarna och ”Trosbekännelsen” är en tonsättning av en text från 400-talet. Det är en konst att kunna förmedla sina egna upplevelser till text och musik och samtidigt skapa intresse och delaktighet hos lyssnaren. Therese Martinson lyckas, mycket tack vare det mjuka och välproducerade tilltalet.

På skivan medverkar en rad goda musiker, som exempelvis Ellen Vingren, Ina Lindell och Mattias Martinson och allt är skapat i ett samarbete med musikerna Dan, Mat och Willie Weeks. På Therese Martinsons egen sajt säger hon att hon finner ro i skymningsljuset och hopp i gryningen. Ro och hopp är också bra ledord på denna fina skiva.

/Peter Stolpestad (publicerad i Dagen 20180123)

Publicerad i kategorin: Recensioner 2018