Tomas Höglund – So far so good

Talking Music (2016)

Tomas Höglund – So far so good

Från den finska byn Pietarsaari kommer Tomas Höglund, välmeriterad och erfaren sångare som skriver egna trallvänliga poplåtar. ”So far so good” är en frisk vind från Finland som innehåller tolv mycket bra hits.

Höglund har med sig ett saftigt gäng musikanter från de finländska skogarna som vill och vet hur man med enkla medel får det att svänga. Den finska gospelsisun kommer till sin absoluta rätt i låten ”A better man” som är en av de bättre spåren. Här briljerar Mikael Svarvar på hammond. Tomas Höglunds musik är full av energi och framtidstro och Höglunds genrebredd kommer verkligen fram i sånger som Laura Airaksinens ”The man you´re looking for”. Fint arrangemang, väl avvägda stråkmattor och fin sångduett mellan Tomas och Maria Höglund! I låten ”Monday morning” får vi ett fint soloinpass av tenorsaxofonisten Joonatan Rautio som visar att vårt grannland i öster sannerligen har fina musiker.

Höglunds sånger har personliga texter med mycket lidelse, som i ”Even more”, en behaglig ballad med fint akustiskt gitarrspel av Lasse Sakara. ”So far so good” är Höglunds premiärplatta och jag kan inte annat än imponeras av samspelet. Det blir spännande att följa den fortsatta resan.

/Peter Stolpestad (publicerad i Dagen 20160607)

Publicerad i kategorin: Recensioner 2016